Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Vanliga frågor om elbilsladdning

Vad är E-mobility?

E-mobility är ett produktområde som innehåller laddboxar och kablar för elbilsladdning. Behovet inom området kommer att öka kraftigt och föra med sig en stor efterfrågan. Sortimentet tillgodoser dessa produkter för husägaren, bostadsrättsförening och hyresvärden, samt laddkablar som varje elbilsägare behöver - nu och i framtiden.

Vad är Amptec?

Amptec är vår egen serie med högkvalitativa laddkablar. Kabeln är slitstark, ergonomisk och flexibel även vid väldigt låga temperaturer. Laddkablarna finns med två kontakttyper som är standard inom EU, Typ 2 vid normalladdning samt CCS-uttag för snabbladdning. Laddkabeln passar dig som ska ladda hemma, ute på vägarna eller på arbetsplatsen, se alltid till att ha en laddkabel i bilen.

När kan jag få E-mobility till min butik?

Du kan bara köpa produkter inom E-mobility till din butik om du är kund hos Gelia.

Laddboxar och laddkablar finns tillgängligt på vårt lager. Hör av dig om du vill ha en butiksanpassad lösning eller beställ direkt så kommer det med din ordinarie leverans. Beställningen går smidigt via webbutiken.

Kan jag få en anpassad butikslösning?

Självklart! Kontakta oss så hjälper vi dig att ta fram en anpassad butikslösning.

Hur kan jag som återförsäljare marknadsföra E-mobility till slutkonsument?

På vår konceptsida för E-mobility finns det material för digitala kanaler som du kan använda på din webbplats, på dina sociala medier eller i andra digitala kanaler.

Kan jag installera laddboxen själv?

Nej. Eftersom installation av laddbox är en fast installation måste den installeras av en behörig elektriker.

Ska jag ha laddbox med eller utan sladd?

Det finns både för- och nackdelar med att ha en fast laddkabel. En fast laddkabel är alltid fast monterad, redo att pluggas in. Det är också lägre risk för stöld av laddsladd. Nackdelar med fast laddkabel kan vara att det finns ytterligare en komponent som kan gå sönder samt att det finns en risk att kontakten inte passar det fordon som ska laddas.

Var är bästa placering av en laddbox?

Välj gärna en skyddad placering under tak där boxen är skyddad för att minska laddboxens påverkan av vädret. Tänk även igenom placeringen utifrån var bilen vanligen kommer parkeras. Det ska vara lätt att komma åt laddboxen och den behöver vara placerad så att kabeln räcker till bilen.

Går det ansöka om bidrag vid installation av laddbox?

Ja, bidrag för installation av laddbox har ersatts av Skattereduktionen för grön teknik. Från och med 1 januari 2021 söker du som privatperson bidrag för laddstationer från Skatteverket.

Kan jag använda ett vanligt vägguttag vid laddning av elbil?

Ja, om du har en nöddladdare, en laddkabel med vanlig kontakt kan du det. Men, generellt sett avråds från regelbunden laddning genom ett vanligt vägguttag då ledningar och uttag inte är gjorda för att klara den höga belastningen över en längre tid. Laddkabel med kontrollbox som ofta medföljer fordonet är normalt avsedd för temporär användning, när man saknar annan möjlighet.

Vad är skillnaden på typ A och typ B jordfelsbrytare?

Typ A detekterar nätfrekvent växelström och pulserande likström. Typ B detekterar växelström upp till 1 kHz och pulserande likström och kan dessutom också detektera ren likström. Se till att din installation för laddbox innehåller en typ B-jordfelsbrytare eller typ A i kombination med likströmsövervakning (DC-RCM) för att säkerställa din elanläggning.

Hur lång tid tar det att ladda en elbil?

Laddningstiden beror på flera olika faktorer ex batteristorlek, typ av laddare samt vilken effekt bilen kan ta emot. Med en laddbox på 3,7 kW kan du generellt räkna med att ladda ca 2 mil/timma. Medan en laddbox på 11 kW laddar ca 8 mil/timma.

Hur ser de olika kontakttyperna ut?

Vad är Mode 1, Mode 2, Mode 3 och Mode 4?

Vid laddning av elfordon finns fyra säkerhetsnivåer. Inom Europa har EU beslutat att Mode 3 är den säkerhetsnivåstandard som ska användas vid normalladdning och semisnabbladdning, samt att Mode 4 är standard vid snabbladdning. De lägre säkerhetsnivåerna, Mode 1 och Mode 2, används endast vid nödladdning.

Läs mer om säkerhetsnivåerna här.

Vad betyder EV?

Electrical Vehicle, det vill säga ett elfordon.

Vad betyder EVSE?

EVSE är en förkortning för Electric Vehicle Supply Equipment. En utrustning för att övervaka och styra laddning enligt säkerhetsnivå (Mode) som gäller för laddningen.

Vad betyder BMS?

BMS är en förkortning för Battery Management System, en utrustning som övervakar batteriet i fordonet.

Vad betyder OBC?

OBC är en förkortning för On Board Charger. Det är en laddare som sitter i fordonet.

Vad betyder AC och DC?

AC (Alternating current) är växelström
DC (Direct current) är likström

Ibland står det wall box, vad menas med det?

Wall box är helt enkelt en laddstation som är installerad på en vägg.

Jag hittar inte min fråga.

Hör gärna av dig till oss om du inte hittade svaret på din fråga så ska vi försöka att hjälpa dig på bästa sätt.

Skicka e-post till info@gelia.se

Meddelande från Gelia

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript