Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Snowroller

En krönika av Therese McDonald

Jag kommer så väl ihåg att jag under sommarens varmaste månader gick och flåsade och onödigt nog beklagade mig över värmen. Hur jag svettades på ställen på kroppen som jag knappt visste att jag hade, och i hemlighet önskade att vintern var på intågande. Det gör jag inte nu.  

Översnöad ledsen bilPå något sätt glömmer jag alltid vilken skitårstid vintern faktiskt är och hur många saker som krävs för att få allt att klaffa. Ta det här med bilen. På riktigt, personligen har jag haft körkort i väldigt många år och egen bil hyfsat länge. Det är ingen skräll att den där skitbilen fryser till is och liknar en isglass som glömts bort längst ner i frysboxen. Trots vetskapen står jag ändå som ett ufo på morgonen och huttrar utan handskar när jag med ett utslitet kreditkort försöker få isen att försvinna. Varför kan jag inte bara släpa min tröga kropp in en butik och skaffa både handskar och skrapa? Är det ens ett projekt eller är jag bara så knasig att jag tror att produkterna hoppar hem genom teleportering?  

Jag hör mig själv myndigt förklara för dottern vikten av att planera, hur hon inte kan ta allt för givet och att hon bör vara förberedd på oförutsedda händelser. När jag sagt allt detta så hoppas jag innerligt att hon inte synar min egen korkade bluff.  

Citat om mörka vintrar i Sverige

Vintern är faktiskt en mörk årstid. Det är ingen hemlighet att tiden från november till februari i Sverige är lika nattsvart som att sträcktitta på hela Ingmar Bergmans filmrepertoar. Det är ingen raketforskning att varje hem och arbetsplats behöver ljuskällor, batterier, ficklampor och reflexer.

Med allt detta i färskt minne öppnar jag husets hemliga skattkammare, där jag förvarar allt som ingen familj klarar sig utan. Det där valvet som får människor med katastrof-tänk och fullbunkrade hyllor att avundsjukt apa efter. Så blir jag stående. Blicken fastnar på några batterier som alla är bortom räddning, en glödlampa (innan LED ens var självklart) dinglar farligt nära kanten, ficklampan behöver första hjälpen och reflexerna är på bondpermis. Det är allt jag ser, innan jag märker att jag parkerat foten på den extra brandvarnaren jag köpte förra året, som innan mitt betongkliv hade tio års garanti, nu är statusen mer hej-kom-och-hjälp-mig.

hemlig_dörr-874x240.jpg

Hör min inre myndiga röst raljera; - Jobbar inte du på ett företag vars största fokus är just de här produkterna och flera tusen till? - Är du inte själv en förespråkare för att butikerna ska ha ett korrekt utbud på sina hyllor för att på bästa sätt hjälpa kunderna? - Om så, varför ser ditt eget förråd ut som ett slagfält där ungdomar har festat en helg? 

Ja vad kan jag säga? Inget mer än, gör inte som jag. Var ingen snowroller med ärthjärna som har mer rosa pass i byrålådan än vinröda. Vintern kommer och vi kan antingen välja att ta emot den med öppna armar och göra det bästa av hela härligheten, eller åka bort till varmare breddgrader.  

Personligen försökte jag med det sistnämnda, men fick raskt lägga ner – jag hittade nämligen inte passet.  

Therese McDonald jobbar som Koncept- och försäljningsutvecklare på Gelia. Hon är även frilansskribent och föreläsare inom sociala medier och marknadskommunikation.

Vinterns hjältar

Meddelande från Gelia

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Gelia

Cookies är inaktiverat. För att siten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.