Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2021-04-26

Jobba tryggt och säkert

Arbetsmiljödagen som infaller den 28 april varje år sätter fokus på ett säkert, hälsosamt och hållbart arbete. En del av detta är att kunna jobba tryggt och säkert med rätt skyddsutrustning som behövs, samt att förebygga olyckor på arbetsplatsen. Något som så klart inte bara gäller denna dagen.

Skyltar på arbetsplatsen

skyltstall_300x300.jpgEn säker arbetsplats informerar, varnar och upplyser genom skyltar och dekaler. I en nödsituation är det viktigt att veta vart utrymningsvägar eller nödutrustning finns. Om det finns möjliga risker i arbetsmiljön, eller om skyddsutrustning ska användas, ska detta märkas ut. Skyltarna är där för att förhindra olyckor och maximera säkerheten i arbetsmiljön.

Läs mer om skyltar i arbetsmiljö 
Se våra skyltar för säkra arbetsplatser i webbutiken 

Personlig skyddsutrustning

Personlig skyddsutrustning (PSU) är produkter som man bär på sig och som ska skydda mot olika säkerhets- och hälsorisker. Skyddsutrustningen är avsedd att användas av enskild person. Det kan till exempel vara skydds- och varselkläder, skyddsskor, hjälmar, andningsskydd eller hörselskydd. Inom personligt skydd ingår också produkter som man kan behöva när olyckan har varit framme, exempelvis första hjälpen-kit, ögondusch och plåster.

PSU_produktomr_full_874x100.jpg

Läs mer om Personlig skyddsutrustning här 
Se våra PSU-artiklar i webbutiken 

Om temadagen

Den Internationella Arbetsmiljödagen är en temadag instiftad av ILO, Internationella arbetsorganisationen, som är FN:s fackorgan för arbetslivsfrågor. Förenta nationerna har valt att instifta och uppmärksamma olika temadagar för att lyfta fram specifika ämnen som de anser är viktiga.

Meddelande från Gelia

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Gelia

Cookies är inaktiverat. För att siten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.